Subprefectul Andrei Plujar cere primarilor din Caraș-Severin să își justifice organigrama

andrei plujar subprefect

Andrei Plujar, suprefectul județeului Caraș-Severin, spune că există primării în cadrul cărora s-au făcut angajări pe unele posturi care nu se justifică. „Județul Caraș-Severin beneficiază de un număr maxim de 2.928 de posturi potrivit pct. 1 din Anexa la OUG nr. 63/2010, 124 de posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor, 190 de posturi pentru poliția comunitară și paza obiectivelor de interes județean, 35 de posturi pentru șofer microbuze/autobuze școlare, precum și de 257 de posturi pentru implementarea proiectelor de finanțare din fonduri externe nerambursabile și 84 de posturi adăugate postimplementare pentru proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile“, a declarat Plujar. 

Printre exemplele prezentate de subprefect se numără Primăria Brebu Nou, o primărie cu 285 de locuitori, care numără în total 10 posturi, din care 3 posturi pentru implementarea de proiecte de finanțare prin fonduri externe; Primăria Caransebeș, primărie care conform portalului ADR Vest are două proiecte de finanțare depuse și respinse, beneficiază în organigramă de 191 de posturi, 8 pentru implementare fonduri externe nerambursabile și 2 post-implementare.

Plujar vorbește și despre Primăria Armeniș, care are un număr de 5 posturi pentru implementare de proiecte de finanțare din fonduri externe nerambursabile și un număr total de 21 de angajați, cu o populație de 2.293 de locuitori, și Primăria Berzeasca, cu 5 posturi pentru implementare de proiecte de finanțare din fonduri externe nerambursabile, 22 de posturi potrivit pct. 1 din Anexa la OUG nr. 63/2010, 3 posturi pentru serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor.

„Fac un apel public către UAT-urile din județ, ținând cont că există premise reale de dezvoltare a localităților noastre prin accesarea de fonduri externe, să informeze populația și opinia publică: Câți angajați care se ocupă de implementare fonduri externe nerambursabile au? Câți angajați pentru proiecte postimplentare? Câte proiecte se derulează la nivelul UAT-ului? Consideră că folosesc la maxim potețialul de dezvoltare pe care îl au la dispoziție? și Cu ce probleme se confruntă? De-a lungul timpului toți politicienii au declarat că sunt pentru eficientizarea sistemului bugetar, astfel încât acesta să devină performant și să răspundă intereselor directe ale cetățeanului. A venit momentul ca aceste declarații să se regăsească în acțiuni menite să transparentizeze și să eficientizeze aparatul administrației locale la nivelul județului Caraș-Severin“, a mai adăugat Andrei Plujar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × one =