Tribunalul Timiș a admis propunerea de arestare preventivă în cazul lui Cristian Rudolf

justitie

Ieri, Tribunalul Timiș a admis propunerea formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – D.N.A. – Serviciul Teritorial Timişoara de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Cristian Rudolf, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată. Astfel, lectorul universitar va rămâne în arest 30 de zile, până la data de 22 martie.

De asemenea, tribunalul a respins solicitarea inculpatului de luare faţă de acesta a unei măsuri mai blânde. Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare

Reamintim că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a suspectului Cristian Rudolf, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca – Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale).

Potrivit procurorilor, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand sume între 600 și 1.200 pentru promovarea examenelor și 50.000 lei pentru cursurile de doctorat. „În contextul menționat mai sus, la data de 18 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, se arată în comunicatul emis de DNA la data de 21 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − fifteen =