Primarul comunei Măureni, Brian Filimon, trimis în judecată de DNA!

CIOCAN BALANTA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului comunei Măureni, Brian Filimon, pentru infracțiunea de trafic de influență.

Redăm mai jos din comunicatul Direcției Naționale Anticorupție:

FILIMON BRIAN, la data faptei și în prezent primar al comunei Măureni, județul Caraș-Severin, în sarcina căruia s-a reținut comitereainfracțiunii de trafic de influență,

Z.I., om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2019, în contextul derulării contractului de execuție de lucrări privind „Refacere și modernizare drum comunal calamitat DC 83A Șoșdea – lim. jud. Timiș, comuna Măureni” inculpatul Filimon Brian, în calitatea de mai sus, ar fi pretins de la inculpatul Z.I., executantul lucrărilor, un procent de 5% (cca. 150.000 lei) din valoarea fără TVA a contractului, din care edilul ar fi primit suma de 100.000 lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinși și primiți de primar pentru ca acesta să determine persoanele din subordinea sa, cu atribuții în procedura de recepție a lucrărilor și de efectuare a plăților, să favorizeze interesele omului de afaceri, în sensul de a recepționa și de a achita facturile aferente serviciilor prestate de societatea comercială a inculpatului Z.I..

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Filimon Brian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + six =