Aproape 400 de cărășeni au fost prezenți la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți organizată la Reșița și Caransebeș

bursa 2023

Sala Campus Caffe a Centrului Universitar al Universității Babeș Bolyai din Reșița și Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă din Caransebeș au găzduit astăzi, 27 octombrie Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, organizată de Agenţia Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraș-Severin.

Cărășenii au venit în număr mare, aproape 400 de persoane, dintre care 47 dintre fiind absolvenți. Ca urmare a interacțiunii directe dintre șomeri și angajatori, 29 absolvenți au fost programați pentru a participa la interviuri la sediile firmelor.

Din cei 266 agenți economici contactați, 40 au participat la Bursă, oferind un număr de 298 locuri de muncă vacante, în domenii variate. Persoanele cu studii superioare au avut la dispozitie locuri de muncă de inginer de diferite specializări, iar persoanele fără calificare au avut la dispoziție locuri de muncă de muncitor necalificat în industria confecțiilor, manipulant mărfuri și muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor. „În cadrul bursei, facilităm interacțiunea dintre angajator și persoanele în căutarea unui loc de muncă, unde cei ce caută un loc de muncă sunt îndrumați în scrierea unui CV, scrisoare de intenție. Avem și un stand cu colegii de la formare profesională, unde cei interesați pot fi informați de cursurile care se derulează prin cadrul AJOFM. Mulțumim atât agenților economici care au dat curs invitației noastre, cât și reprezentanților mass-mediei, ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Semenic”, ai Centrului Militar Județean Caraș-Severin, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi „GL. BG. Vasile Zorzor” Caraș-Severin, ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Reșița, precum și domnului Ioan Dragomir, Prefectul Județului Caraș-Severin, care ne-au onorat cu prezența la Bursă.“, a declarat Mihaela Iovanovici, directorul AJOFM Caraș-Severin.

Locurile de muncă rămase vacante în urma Bursei vor putea fi consultate la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr 17 și la sediul Punctului de lucru al AJOFM Caraș-Severin din Caransebeș, P-ța I. Dragalina Nr. 2, unde vor fi emise repartiţii persoanelor ce întrunesc condiţiile impuse de angajatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + ten =