La Reşiţa, incidenţa cumulată a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori. Vezi ce măsuri se impun

La Reşiţa, incidenţa cumulată a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori. Vezi ce măsuri se impun

Încă de ieri, incidenţa cumulată era una mare în mai toate localităţile din judeţul Caraș-Severin, iar astăzi, rata pentru municipiul Reşiţa este de 3,07 la mia de locuitori. În cursul zilei de ieri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca pe o perioadă de 14 zile, în Răcăşdia, Reşiţa, Constantin Daicoviciu şi Caransebeş să se aplice măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul judeţului Caraş-Severin şi pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în spaţiile publice aglomerate, respectiv: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă etc. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani și peste, în proximitatea unităţilor de învăţământ (pe o distanţă de 50 m faţă de unitatea de învăţământ).

Nu este obligatorie purtarea măştii de protecţie pentru persoanele aflate în locurile de muncă situate în spaţii închise, cu condiţia prezenţei unui număr de maximum 10 persoane pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi cu asigurarea unei distanţe de 1 metru între ele, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau al altor lucrători. Excepţia nu se aplică în cazul spaţiilor închise comune.

Atestarea vaccinării, testării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se realizează prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

Organizatorii/Operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit prezentei anexe au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea «Verificare reguli interne» din aplicaţia mobilă «Check DCC» pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

În cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, organizatorii/operatorii economici care desfăşoară activităţi potrivit prezentei anexe au obligaţia de a verifica existenţa documentelor, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecţia cu virusul SARS-CoV-2 a acestor persoane.

Obligaţia de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul persoanelor care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani.

La data intrării în vigoare a prevederilor prezentei hotărâri, respectiv 25.09.2021, rămân valabile măsurile stabilite prin: HCJSU Caraş-Severin nr.100/15.09.2021, cu modificările şi completările ulterioare, pentru UAT-urile Ciudanoviţa, Lupac şi Moldova Nouă; HCJSU Caraş-Severin nr. 101/17.09.2021, cu modificările şi completările ulterioare, pentru UAT-urile Pojejena şi Cărbunari; HCJSU Caraş-Severin nr. 103/20.09.2021 pentru UAT-urile Fârliug, Ciclova Română şi Grădinari; HCJSU Caraş-Severin nr.106/22.09.2021 pentru UAT-urile Gârnic, Ticvaniu Mare, Glimboca, Berzovia, Zorlenţu Mare, Oţelu Roşu şi Vermeş.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + four =