„Bătălia cărților“, ediția 2022, a ajuns la final

batalia cartilor2022

Finaliștii concursului de lectură ,,Bătălia cărților”, organizat de Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici”, au prezentat ieri, în cadrul dezbaterii ,,Convinge-mă să citesc”, cartea preferată. Cei 11 tineri au răspuns la întrebările pregătite de membrii juriului pe marginea celor 10 cărți citite și au adresat la rândul lor întrebări celorlalți participanți. A fost o bucurie să descoperim cititori pasionați, curioși și dezinvolți.

Astfel, titlul de CITITORUL ANULUI 2022 a fost câștigat de Rotaru Ella Maria, elevă a Colegiului Național ,,Diaconovici Tietz” Reșița și Jivan Sara Briana de la Liceul Teologic Baptist Reșița / Centrul Județean de Excelență Caraș-Severin. Premiul de CEA MAI BUNĂ FIȘĂ DE LECTURĂ i-a revenit tinerei Corcan Raluca Maria (Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița / Centrul Județean de Excelenta Caras-Severin). PREMIUL SPECIAL AL JURIULUI a fost câștigat de Boeru Daria Maria de la Colegiul Național ,,Traian Lalescu” Reșița / Centrul Județean de Excelență Caraș-Severin și Petcariu Ariana, tot de la Colegiul Național ,,Diaconovici Tietz” Reșița.

Evaluarea prezentărilor a fost realizată de cei trei membri ai juriului : Prof. Claudia Rof – inspector de specialitate limba și literatura română, Camelia Duca – director Societatea pentru cultură Metarsis si Ildiko Szendrei, jurnalist.

Toți finaliștii concursului au primit diplome, cărți și materiale promoționale. Cele două câștigătoare ale titlului de Cititorul anului 2022 au primit, în plus, din partea Bibliotecii Județene ,,Paul Iorgovici” două tablete.

„Mulțumim tuturor participanților și susținătorilor acestora care ne-au onorat cu prezența în această zi specială! Mulțumim membrilor juriului și sponsorilor TMK Reșița și Magazinele Refill Reșița pentru că au ales să se implice în susținerea acestui proiect de promovare a lecturii și au contribuit la buna desfășurare a evenimentului!“, au declarat reprezentanții Bibliotecii Județene Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 + seven =