Trei filme nominalizate la Premiul European pentru Film LUX-2022 vor fi prezentate luna aceasta la Cinema Dacia din Reşiţa

premii

Biroul de Legătură al Parlamentului European în România a anunțat că luna aceasta, în cadrul proiectului LUX – Săptămâna Publicului, cele trei filme nominalizate la Premiul LUXFILM, „Flee“ (Flugt), „Great Freedom“ (Grosse Freiheit) și „Quo Vadis, Aida?“, subtitrate în cele 24 de limbi oficiale ale UE, vor fi proiectate în toate țările din Uniunea Europeană.

Reşiţa se află pe lista oraşelor în care aceste filme vor fi oferite publicului în mod gratuit, astfel că luni, 11 aprilie, de la ora 17.00, iubitorii de artă sunt aşteptaţi la Cinematograful Dacia.

LUX – Premiul European pentru Film al Publicului a luat fiinţă în 2020 și este decernat în fiecare an de Parlamentul European și de European Film Academy, în parteneriat cu Comisia Europeană și cu Europa Cinemas. Acest premiu are la bază Premiul LUXFILM, premiul pentru film al Parlamentului European, creat în 2007 ca simbol al angajamentului Parlamentului European pentru cultură, și People’s Choice Award, decernat de European Film Academy. Inițiativa promovează diversitatea culturală și oferă un sprijin concret cinematografiei și artelor.

Precum predecesorul său LUXFILM, Premiul LUX creează punți culturale în întreaga Europă, aducând în prim-plan filme care ating teme aflate în centrul dezbaterii publice europene. Premiul urmărește să apropie cetățenii de sfera politică și invită publicul european să joace un rol activ și să își voteze filmele preferate. Mai multe informații se găsesc pe website-ul proiectului: www.luxaward.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

2 × 3 =