Zeci de metri cubi de lemn au fost confiscaţi la Caransebeş

IMG 20200403 WA0005

Polițiști de la Serviciul de Ordine Publică- Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu specialiști de la Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin au aplicat la începutul acestei luni mai multe amenzi în ceea ce priveşte domeniul silvic.

Peste 89 de metri cubi de lemn au fost confiscați, în urma unor verificări făcute de autorităţi la patru depozite de material lemnos din zona Caransebeş.

„În urma abaterilor constatate au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 28.000 de lei. La una dintre societăți a fost constatat faptul că aceasta nu a respectat obligația de a verifica veridicitatea codului unic prin interogarea aplicației Sumal, la primirea în depozit de materiale lemnoase. Societatea în cauză a fost sancționată contravențional cu suma de 3.000 de lei”, spune Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin.

Aceleași nereguli au fost constatate și în cazul unei alte societăți, care ar fi expediat și peste 25 de metri cubi de lemn, de diferite specii și sortimente fără documente. Poliţiştii au aplicat amenzi contravenționale de 10.000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică a materialului lemnos, evaluat la peste 5.300 de lei.

„O a treia societate comercială ar fi depozitat și ar fi expediat fără documente care să ateste proveniență legală în total peste 45 metri cubi de material lemnos, de diferite specii, cu o valoare estimativă 10.700 de lei, dispunându-se confiscarea întregii cantități de lemn și aplicarea unei sancțiuni de 10.000 de lei. Iar în cazul celui de-al patrulea depozit au fost aplicate amenzi de 5.000 de lei. Astfel de acţiuni vor continua şi în zilele următoare pe raza județului”, a mai spus Boeru.