Ce nereguli au descoperit inspectorii ITM Caraș-Severin la stațiile de carburanți din județ

benzinarie

Așa cum am arătat zilele trecute, inspectorii ITM Caraș-Severin au efectuat în perioada 10-16 martie acţiuni de control la stațiile de distribuție a carburanților auto din judeţ, cod CAEN 4730. Astfel, au fost efectuate 47 de controale inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Mihaela Aga, purtătorul de cuvânt al ITM Caraș-Severin spune că nu au fost identificate cazuri de muncă nedeclarată, însă, pentru alte încălcări ale prevederilor legale din domeniul relațiilor de muncă și din domeniul securității și sănătății în muncă s-au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.500 lei. Pentru neconformitățile constatate a fost dispus un număr de 99 măsuri de remediere.

Printre nereguli se numără și neevidențierea în foile colective de prezență a orei de începere și de sfârșit a programului de lucru, a orelor suplimentare și a orelor efectuate pe timpul nopții precum și neplata orelor de noapte;- nerespectarea termenelor de transmitere a datelor în REVISAL sau nerespectarea prevederilor legale privind munca în zilele de sărbătoare legală, a repausului săptămânal de 48 ore consecutive și a sporului pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal;- depășirea duratei maxime legale a timpului de muncă zilnic.

De asemenea, a fost descoperit faptul că eu existat autorizații expirate pentru operatorii GPL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =