Furtul de lemn din Caraş-Severin, sancţionat de inspectorii silvici

IMG 20200529 WA0003

În doar două zile, în Caraş-Severin, au fost descoperite mai multe ilegalităţi de către inspectorii silvici. Mai mult decât atât, lemn în valoare de 30.000 de lei a fost confiscat din depozitele cu specific din zona Caransebeş.

Echipe mixte formate din polițiști de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Secția 2 Poliție Rurală Caransebeș, împreună cu inspectori silvici din cadrul Gărzii Forestiere Timișoara, au făcut controale în trafic și la patru depozite de material lemnos din zona Caransebeș, pentru neregulile constatate, fiind aplicate şapte sancțiuni contravenționale în valoare totală de 8.000 de lei și confiscați 95,97 mc de material lemnos.

Poliţiştii cărăşeni spun că în urma verificărilor s-a constatat şi faptul că unele persoane juridice nu au respectat prevederile legale privind înregistrarea cantităților de material lemnos în aplicația SUMAL și au emis avize de însoțire din locații identificate prin coordonate geografice, altele decât cele ale provenienței legale.

„De asemenea, miercuri, 27 mai, în jurul orei 21.30, polițiști de Compartimentul Combaterea Delictelor Silvice Caraș-Severin au depistat în trafic, pe DN 58, în Păltiniș, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, în urma controlului constatându-se că documentele de însoțire nu erau completate în conformitate cu prevederile legale. Și în acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională pentru abaterea săvârșită”, ne-a informat Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ caraş-Severin.

Polițiștii în colaborare cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniul silvic, continuă acțiunile și în perioada următoare.