Zeci de hectare de teren din Caraș-Severin au fost afectate de incendii de vegetație uscată

vegetaţie uscată

În cursul zilei de ieri, peste 50 de pompieri militari cărășeni, cu autospeciale de stingere, au intervenit de urgență pentru stingerea a șapte incendii de vegetație uscată care au izbucnit pe raza municipiului Reșița și a localităților Valea Mare, Prilipeț, Zorlențu Mare, Pîrvova și Moldovița.

La acțiunile de stingere au intervenit și 11 pompieri din cadrul SVSU Reșița și SVSU Lupac. „Au fost afectate suprafețe de teren însumând aproximativ 64 ha, fiind distruse bunuri în valoare de aproximativ 60.000 lei, pompierii militari cărășeni salvând bunuri în valoare de aproximativ 220.000 lei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, cauza producerii incendiilor fiind focul deschis în spații deschise”, ne-a informat Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

În perioada imediat urmatoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin și Inspectoratul de Poliție Județean cărășean vor intensifica controalele și verificările pe aceasta linie, iar persoanele care încalcă prevederile legale în domeniu vor fi sancționate contravențional sau penal, după caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 4 =