Voluntarii reșițeni își dezvoltă aptitudinile alături de colegii din Brașov și Sibiu

vizita voluntari

În perioada 23-28 august 2021, tineri voluntari și studenți din Reșița vor face o vizită de studiu la centrele de tineret din Sibiu şi Braşov. Vizita este organizată prin Direcţia Judeţeană pentru Sport și Tineret Caraş-Severin, împreună cu Centrul de Voluntariat Reşiţa.

„La acest proiect participă 22 de tineri din Reşiţa, voluntari, elevi și studenți, selecția participanţilor realizându-se pe baza activității de voluntariat și a unui formular de aplicație. Vizita de studiu va fi realizată sub forma unui schimb de experiență și se adresează celor care activează deja la Centrul de Tineret Mansarda, celor care sunt interesaţi să dobândească şi să îşi dezvolte noi cunoștințe, noi competențe”, ne-a informat Daniela Lupșan, din cadrul Direcției Județene de Tineret și Sport Caraș-Severin.

Tinerii au posibilitatea de a învăţa în mod direct şi de a-şi extrage experienţe proprii. În afară de întâlnirile tinerilor la centrele de tineret din Braşov și Sibiu, mai sunt planificate activităţi de genul provocărilor. Provocarea este de a aduna cât mai multe indicii din sarcinile pe care le au de îndeplinit în echipă. Unele sarcini sunt de orientare, altele de cultură generală şi logică, iar altele de a se exprima în public, de a interacționa într-un mod artistic cu trecătorii.

Vizita de studiu se încadrează în proiectul „Lecții urbane”, finanțarea fiind asigurată de Ministerul Tineretului și Sportului. Organizatorii vor asigura cazarea, transportul, masa și programul pe parcursul celor șase zile ale vizitei de studiu. Parteneri acestei acțiuni sunt Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sibiu și Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × three =