USR PLUS, glume la sfârşit de campanie, după modelul Viorica Dăncilă: „Bună ziua şi bine aţi venit la Tg. Jiu“

DRAGOŞ CURELEA ANDREI PLUJAR DANIEL TOMA

Liderii Alianţei 2020 USR PLUS Caraş-Severin au tras linie, dar şi concluziile la capătul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, într-o conferinţă de presă organizată joi, la Reşiţa.

Preşedintele USR Caraş-Severin, Andrei Plujar, a vorbit despre o campanie a contrastelor, pe de-o parte saummitul informal al UE de la Sibiu, iar pe de altă parte, anunţul făcut de partenerii europeni referitor la activarea art. 7 pentru nerespectarea statului de drept. Plujar a mărturisit că în Caraş-Severin campania electorală a USR PLUS a fost una de bun-simţ, motiv pentru care au fost felicitaţi chiar de către adversarii politici.

Referindu-se la lista USR PLUS, Plujar a spus că este cea mai bună opțiune pe care România a avut-o în ultimii 30 de ani şi a dat un exemplu de candidat: „Avem candidați foarte valoroși, oameni care au cariere profesionale clădite cu multă muncă și perseverență. Nicu Ștefănuța, candidat din partea USR, este diplomat în Parlamentul European, după studii la Timișoara, Viena și Washigton. La 36 de ani este primul român responsabil de relația Parlamentului European cu Congresul American. Nicu cunoaște cinci limbi străine.”

Dragoş Curelea, preşedintele USR Caransebeş, a început cu o glumă „marca“ Viorica Dăncilă: „Bună ziua şi bine aţi venit în Tg. Jiu.“ Când am ajuns aici m-am tot uitat după coloana infinitului şi mi-am dat seama că, totuşi, sunt în Reşiţa. Lăsând gluma la o parte, am făcut o campanie sută la sută cu voluntari şi membrii noştri. A fost şi greu, pentru că nu avem în spate un aparat, precum celălalte partide care s-au folosit de toate instituţiile din subordine“

Membru al Grupului de Inițiativă Județean Plus Caraș-Severin, Daniel Toma, a vorbit despre o altfel de Românie. „Vrem o țară fără hoție, pentru că da, fără hoție puteam fi departe, fără aceeași oameni care au acaparat puterea și aproape 30 de ani au folosit-o în scopuri de înavuțire personală. Starea de normalitate poate veni începând cu 26 mai când puterea, pentru o zi, se va afla la noi. Vom vota DA pentru referendum şi vom repune România în direcția europeană alegând Alianța 2020 USR PLUS!”