Reșițenii din zonele marginalizate au o șansă în plus să își găsească un loc de muncă

loc de muncă

Asociația de Binefacere Pro Vitam din Reșița, beneficiar în cadrul apelului de fise de proiect: POCU GAL RESIȚA/2021/5/3/ INTEGRARE, SERVICII SOCIO-MEDICALE SI SPORTURI, implementează în perioada decembrie 2021 – decembrie 2023, proiectul „ȘANSA –Șansă –Acceptare – Nediscriminare – Siguranță – Acces” în parteneriat cu Municipiul Reșița și Direcția de Asistență Socială Reșița, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

În cadrul acestui proiect se organizează cursuri de inițiere și calificare, în urma cărora absolvenții vor beneficia de sprijin în vederea identificării de locuri de muncă, servicii de consiliere, mediere și plasare pe piața muncii, precum și un pachet de alimente.

Două din obiectivele proiectului le reprezintă dezvoltarea competențelor profesionale pentru un număr de 200 persoane și facilitarea ocupării pentru un număr de 95 persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune sociala cu reședința/domiciliul în Zonele Urbane Marginalizate precum și în Zonele Urbane Funcționale aferente acestora, stabilite conform Strategiei de Dezvoltare Locală a municipiului Reșița după cum urmează: Zona Urbană Marginalizată A – Mociur, Zona Urbană Funcțională 1 – Lunca Pomostului și Situl industrial, Mociur (zonă perimetrală ZUM. A Zona Mociur), Zona Urbană Marginalizată B- Dealu Crucii, Zona Urbană Funcțională 2 – Rânduri, Orașul Vechi Muncitoresc, Halda de zgură, Zona Urbană Marginalizată C- Traian Lalescu, Zona Urbană Funcțională 3 – Libertății, Independenței, Pod TMK, Zona Urbană Marginalizată D – Moara Juracek, Zona Urbană Funcțională 4 – Cartier Stavila și Marginea, Zona Urbană Marginalizată E Colonia Baraj, Zona Urbană Funcțională 5 – Cartierul Lend.

Persoanele interesate vor participa la următoarele cursuri de inițiere pentru operator introducere validare și prelucrare date, lucrător instalator pentru construcții, agent de curățenie clădiri și mijloace de transport, lucrător în comerț, cursanții vor obținând certificat de absolvire și o subvenție în valoare de 400 lei.

De asemeena, în cadrul proiectului se organizează și un curs de califcare pentru meseria de peisagist floricultor, aici subvenția este de 1.000 de lei. Detalii pot fi obținute la sediul asociației, Reșița, Aleea Tineretului nr. 7, telefon: 0255226659, 0745126894 și la adresa de email: provitam_resita@yahoo.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 − 3 =