Vis de aur pentru Alina Vuc: reşiţeanca se pregăteşte cu gândul la Tokyo!

Alina Vuc

Luptele româneşti au obţinut de-a lungul vremii 34 de medalii olimpice, toate fiind cucerite în competiţiile masculine. Cea care ar putea, în sfârşit, să spargă gheaţa la feminin este chiar reşiţeanca Alina Vuc. Sportiva descoperită de antrenorul Nicolae Constantin şi legitimată de ani buni la CSA Steaua a trecut cu răbdare şi muncă individuală peste perioada izolării, după care a reluat pregătirile în cadrul lotului naţional, întâi la Izvorani, şi ulterior în cantonamentul de pe Litoral.

„Facem mai mult pregătire fizică de o lună şi jumătate, pentru că deocamdată la sportul nostru nu este permis contactul, dar e bine şi aşa, pentru că suntem împreună şi lucrăm într-un cadru organizat. În perioada izolării mi-au lipsit foarte mult libertatea şi deplasările, pentru că noi suntem obişnuiţi să fim mereu plecaţi de acasă, în cantonamente sau la competiţii. Ţinând cont că perioada de pauză a fost destul de lungă, cred că e bine că s-au amânat Jocurile Olimpice pentru anul 2021, deoarece nu poţi merge nepregătit la marea competiţie ce se organizează o dată la patru ani. În ceea ce priveşte partea a doua a acestui an, deocamdată nu s-a anunţat un calendar de competiţii, dar e avută în vedere organizarea unui campionat mondial spre sfârşitul anului. Sper că se va ţine acest campionat”, a declarat Alina, pentru Steaua TV.

Obiectivul Alinei Vuc este să urce pe podiumul olimpic de la Tokyo, iar marele ei vis este medalia de aur, care ar încununa o carieră remarcabilă. Pentru Jocurile Olimpice din Japonia, reşiţeanca este deocamdată singura reprezentantă a luptelor româneşti. Ea şi-a asigurat biletul pentru Tokyo încă din toamna anului trecut, după Campionatele Mondiale din Kazahstan, unde a devenit vicecampioană a lumii la categoria 50 de kg. De remarcat că, între şedinţele de pregătire, Alina îşi face timp şi pentru puţină promovare: Federaţia Română de Lupte anunţă că vicecampioana mondială a fost protagonista unei şedinţe foto inedite, în cursul căreia a intrat în rolul unei eroine, la Muzeul Militar. O postură care i se potriveşte, întrucât Alina luptă de opt ani sub culorile Clubului Sportiv al Armatei, pentru care a cucerit de două ori aurul la Campionatul Mondial Militar. Fotografiile vor apărea în următorul număr al revistei „Magazin olimpic”.