Produsele agricole din Caraş-Severin, promovate cu ocazia Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti

IMG 20191009 WA0003

În scopul încurajării consumului de produse agroalimentare și tradiționale, ziua de 10 octombrie este dedicată prin excelența promovării produselor agroalimentare romanești și producătorului român, menținător al obiceiurilor locale, al portului popular și al deprinderilor păstrate din vechime, consacrate prin tradiție.

În acest context, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin a organizat astăzi, 9 octombrie, la sediul instituţiei judeţene, o expoziţie de produse agroalimentare locale, fiind şi „Ziua Porţilor Deschise”. Mariana Abrujan, şef Serviciu pentru Agricultură Caraş-Severin spune că din păcate cei mai mulţi dintre producători nu au putut să vină la acest eveniment deoarece se află la Bucureşti pentru a participa la cel mai important eveniment de profil, „Romexpo”.

Zacuscă cu ciuperci, specialităţi de panificaţie şi cârnaţi de cea mai bună calitate, toate au fost pe placul celor care au degustat din produse. Prefectul Matei Lupu s-a declarat încântat de iniţiativa Direcţiei pentru Agricultură şi a ţinut să precizeze faptul că acest mod de a promova produsele autohtone este unul binevenit pentru producători.