Ioan Popa: „Mă bucur că PSD s-a pricopsit cu cinci dintre contracandidaţii mei la primărie, care la un loc nu au adunat nici zece procente“

IOAN POPA APRIL 2019

La alegerile locale din 2016, în cursa pentru câştigarea Primăriei Reşiţa s-au aflat 11 candidaţi. Disputa s-a dat între Ioan Crina, PSD, şi Ioan Popa, PNL, însă şi ceilalţi candidaţi au avut rolul lor. După trei ani de la acel moment, actualul primar al Reşiţei, Ioan Popa spune că acei contracandidaţi au avut menirea să-l încurce şi să-i ia din voturi.

„Nu aş fi crezut atunci că se va întâmpla ce s-a întâmplat cu contracandidaţii mei. Eu am candidat cu Narcis Lazăr, din partea Partidului Naţional Democrat, şi acuma e la PSD, cu Laurenţiu Bora, care se dădea mare independent, ca după aceea să treacă şi el la PSD, cu Lucian Ionescu de la PNŢCD, care partid merge la alegerile europarlamentare împreună cu PSD, cu Sergiu Caplea, de la Partidul Socialist Român, iar acum îl găsim la PSD şi cu dr. Gheorghe Jenar, pe atunci la UNPR, care acuma este înmatriculat la PSD. Cinci din cei zece contracandidaţi ai mei de la alegerile locale din 2016 sunt acum la PSD, din care patru tineri, de 30-35 de ani, menirea lor a fost să-mi rupă din voturile mele de Dreapta. Vă daţi seama, dincolo de faptul că toţi la un loc nu au adunat nici zece procente, aceşti contracandidaţi au rupt din voturile noastre şi poate nu ne rugam astăzi în Consiliul local de unii şi de alţii să ne dea o mână de ajutor să cumpărăm depoul de tramvai sau alte obiective de interes local pe care PSD le-a vândut în 2011-2012. Mă bucură faptul, între ghilimele bineînţeles, că PSD s-a pricopsit cu cinci aşa-zişi politicieni care la alegerile precedente abia au obţinut, împreună, câteva sute de voturi“, a spus Ioan Popa.