Un nou deces din cauza gripei, în Caraş-Severin! Bilanţul bolnavilor a ajuns la 62

medic 1

Gripa continuă să facă ravagii atât la nivel naţional cât şi în Caraş-Severin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au anunţat în această dimineaţă faptul că numărul vitimelor infestate cu virusul gripal a ajuns la patru.

Cel de-al patrulea deces în urma prezenței virusurilor de gripă a fost confirmat de curând la un bărbat de 44 de ani din Forotic ce fusese internat la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Reșița cu boli asociate. Decesul s-a produs în data de 22 februarie, iar confirmarea prezenței gripei la Institutul Cantacuzino a venit ulterior.

„Ultimele cazuri de gripă s-au constatat, în urma analizelor de la Institutul Cantacuzino au fost constatate la o femeie de 70 de ani din Mehadia, un bărbat de 58 de ani din Slatina Nera, la o femeie de 23 de ani din Reșița, la o femeie de 47 de ani, de asemenea, din Reșița. De asemenea, virusul a fost confirmat şi în cazul altor persoane din Reşiţa, Băile Herculane, Oțelu Roșu,  Cornea, Teregova, Brădișoru de Jos și Padina Mică.”, a spus Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin

Din nefericire, virusul a fost confirmat şi în cazul a doi minori, unul de un an şi altul în vârstă de 14 ani, tot din Reșița. Numărul total al bolnavilor de gripă în Caraș-Severin se ridică în acest moment la 62.