Sindicaliştii Sanitas din Caraş-Severin pichetează Ministerul Finanţelor

53196692 430043147820781 6371434252466126848 n 0

O delegaţie a Sindicatului Uniunea Judeţeană Sanitas Caraş-Severin, membru Sanitas România, ce reuneşte membri de sindicat şi angajaţi în unităţile sanitare din judeţ, este prezentă în aceste momente la Bucureşti. Sindicaliştii au demarat astăzi, 6 martie, la ora 11.00 acţiunile de protest programate pentru această lună. Astfel, în această dimineaţă aproximativ 200 de sindicalişti din toată ţara pichetează Ministerul Finanţelor Publice.

Revendicările SANITAS vizează eliminarea din plafonul de 30% a indemnizaţiei de hrană şi a sporului pentru asigurarea continuităţii activităţii în unităţile sanitare şi de asistenţă socială, calcularea sporurilor şi a gărzilor la salariul de bază actual pentru toţi salariaţii din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială, asigurarea finanţării creşterilor salariale prin transfer de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate

De asemenea, sindicaliştii mai cer includerea contravalorii indemnizaţiilor pentru concediile de odihnă şi pentru concediile medicale în suma salariilor de bază de la nivelul ordonatorului de credite, eliminarea inechităţilor în ceea ce priveşte aplicarea Regulamentului de sporuri, corectarea inechităţilor din Legea 153/2017 şi includerea în Anexa II a tuturor categoriilor de personal din sănătate şi asistenţa socială, negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului „Sănătate. Activităţi sanitar-veterinare”.