S-a stins din viaţă fostul profesor de chimie de la LMF Reşiţa, Josef Szepessy

LUMANARE4

Joi, 11 iulie, din Germania a venit vestea morţii lui Josef Szepessy, în vârstă de 79 de ani, fost profesor de chimie al actualului Colegiu Național „Traian Lalescu” Reșița (fostul LMF).

Potrivit prof. Manuela Stan, Josef Szepessy a ajuns în Reşiţa în 1963 prin repartiție guvernamentală, după absolvirea Facultății de Chimie de la Universitatea din Cluj, fiindu-i încredinţată catedra de la fosta Şcoală Medie Nr. 2 Reșița (actualul Colegiu Național „Traian Lalescu” Reșița), şi a devenit în scurt timp un nume de rezonanță între dascălii scolii. După 1990 a plecat în Germania.

În cariera sa didactică desfăşurată în Reşiţa, în care s-a dovedit un profesionist desăvârşit, Josef Szepessy s-a remarcat prin aplicarea, „avant la lettre“, a mijloacelor moderne de evaluare ale elevilor, prin crearea unui aparat numit VERFIX, un precursor al platformelor de e-learning de astăzi, dar şi prin înfiinţarea și călăuzirea unui popular club cinefoto, îndrumarea unui de cerc de chimie al școlii, foarte iubit de către elevi, și prin numeroase rezultate de excepție la concursurile de specialitate.

Trebuie amintit şi faptul că profesorul Szepessy i-a iniţiat pe elevi în studiul cristalografiei, prin tezaurizarea unei colecții valoroase de cristale şi a conceput şi amenajat laboratorul de chimie, emblemă a liceului.

Foştii colegi, elevi şi toţi cei care l-au cunoscut transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate.