Verdict, analize de laborator: femeia de 32 de ani nu a murit din cauza gripei

DECES

Moartea tinerei mame din Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa la câteva ore după ce a dat naştere unui băieţel sănătos continuă să fie învăluită în mister. În căutarea unui răspuns în privinţa decesului, au fost trimise probe prelevate de la pacientă la Institutul Cantacuzino. Rezultatul analizelor de laborator relevă că altele au fost cauzele decesului.

„Probele au fost destinate identificării virusurilor de tip gripal A și B, dar și virusurilor respiratorii sincițiale, rhinovirus, metapneumovirus uman, coronavirusuri paragripale 1, 2, 3 și 4, bocavirusuri, enterovirusuri, dar și cel rujeolic. Toate rezultatele sunt negative“, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin.

Reamintim că în jurul acestui nefericit caz au apărut o serie de controverse între medicul ginecolog Mircea Achim, cel care a supravegheat-o pe femeie de-a lungul celor nouă luni de sarcină şi Florea Borţun, medicul, şef de secţie, care a efectuat operaţia de cezariană la naşterea copilului.