Rezultatele simulării Evaluării Naționale 2022 în Caraș-Severin

class raising hands e1612735516520

La nivelul județeului Caraș-Severin, anul acesta, la simularea examenului de Evaluare națională, din cei 1.948 de elevi înmatriculați, au fost prezenți 1.743 de elevi, procentul notelor peste 5 fiind de 66,72% la Limba și literatura română, de 76,47% la Limba și literatura maternă și de 55,17% la Matematică.

Rezultatele obținute de elevi sunt comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Afișarea notelor de la Simularea Evaluării Naționale nu se face în mod centralizat, așa cum se obișnuiește la examenele naționale, pe portalul edu.ro al Ministerului Educației. Prezentarea notelor va fi făcută la nivelul școlilor unde a avut loc simularea. Mai mult, rezultatele de la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Cu toate acestea, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați. Doar la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 5 =