Turneul „Celula Creativă – Despre libertate în absența libertății” ajunge la Reşiţa

celula creativa

Turneul „Celula Creativă – Despre libertate în absența libertății. Suferință și creativitate în temnițele comuniste”, un spectacol despre „evadări” memorabile din Gulag, despre libertatea din temniță, jertfă și creativitate în zeghe, ajunge la Reşiţa, vineri 13 august, în curtea Muzeului Banatului Montan, cu începere de la ora 20.

Evenimentul este în organizarea Asociației S.E..M.N., în parteneriat local cu Biblioteca Județeană ,,Paul Iorgovici” Caraș-Severin și Muzeul Banatului Montan. Demersul expozițional este o continuare a proiectului BINOM (2019 Palatul Parlamentului) și BINOM+1 (2019-2020 Memorialul Închisoarea Pitești), susținut de artiștii Andrei Bălan, Călin Torsan și Dan Ionescu, turneul „Celula creativă: reeducarea continuă” a debutat în data de 25 iulie la Memorialul Gherla și se va încheia la București în 14 octombrie, la Biblioteca Națională.

„Sculpturile ce evocă personalități care au marcat rezistența anticomunistă vor fi puse în valoare de maparea video și experimentele sonore produse de chitară electrică, instrumente de suflat, echipamente digitale de prelucrare a sunetului, computer live, vor fi completate pe alocuri cu pasaje de poezie. Poezia va fi recitată de poetul reșițean Christian Bistriceanu. Accesul publicului la eveniment este liber, cu păstrarea măsurilor impuse de autorități privind starea de alertă în vigoare“, a declarat Clara Constantin, managerul Bibliotecii „Paul Iorgovici “ din Reşiţa.

Proiectul itinerant „Celula creativă: reeducarea continuă” al Asociației SEMN este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 + 4 =