Transal Urbis Caransebeş, la un pas de a rămâne fără autorizaţie

masina Transal

Într-o recentă conferinţă de presă, susţinută imediat după ce Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Transal Urbis SRL Caransebeş l-a numit în funcţiile de administrator şi director pe Romeo Cozma în locul lui Ovidiu Chimigeriu, care a demisionat de la conducerea societăţii, primarul Felix Borcean a declarat că primăria a primit o adresă de la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice – ANRSC. Prin aceasta se atrăgea atenţia că administraţia locală a încheiat un contract de dezinsecţie cu o altă firmă, în condiţiile în care firma Transal Urbis era autorizată să execute astfel de operaţiuni, lucru pe care nu ar fi trebuit să-l facă atâta timp cât exista un contract de delegare încheiat cu societatea caransebeşeană.

„Eu am vrut să fac dezinsecţiile, cred că trei la număr, cu Transal, eu, în general, vreau să lucrez cu ceea ce am în comunitate, dacă se poate cu firme ale primăriei, fiindcă rămân banii aici, dar, deşi ei sunt autorizaţi pe servicii de dezinsecţie, nu au capacitatea necesară pentru asta. Există acolo o prevedere conform căreia această autorizaţie se dă global, nu doar pentru dezinsecţie, ci şi pentru colectarea gunoiului, măturat stradal, or, în cazul în care noi am făcut dezinsecţia cu o altă firmă şi se constată că Transal nu are capacitatea asta, i se poate retrage autorizaţia. Ipotetic, am putea să rămânem astfel fără serviciul de salubrizare la Transal, ceea ce iarăşi mi se pare o prostie. Există însă în regulamentul acesta pe care l-am studiat acum o precizare care spune că minimul de condiţii pe care trebuie să-l îndeplinească o astfel de societate pentru a fi autorizată se încadrează între literele a-d, şi abia la litera i sunt prevăzute activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare”, a spus Felix Borcean.

Edilul a mai declarat că i s-a părut oarecum cusută cu aţă albă demisia lui Ovidiu Chimigeriu, punând-o pe seama datoriei imense pe care acesta o lasă în urmă şi care nu i se datorează lui, însă a ajuns să creadă că, cumva, cineva încearcă să pericliteze colectarea deşeurilor în Caransebeş, deoarece, dacă firma Transal e pierdută politic, s-a mers pe principiul „propuneţi voi director, dar rămâneţi fără societate”.

„O să facem un răspuns, astfel încât să explicăm că Transal este capabilă, în momentul de faţă, să facă operaţiuni de dezinsecţie sau deratizare, dar în condiţii de interior. Toate instituţiile din subordinea primăriei au şi fost dezinfectate, au fost lucrate de către Transal. Când a fost vorba despre o acţiune mai amplă, de exemplu despre o dezinsecţie la nivelul municipiului, unde e nevoie inclusiv de intervenţii aeriene, firma Transal nu este capabilă şi poate i-ar trebui două săptămâni ca să realizeze o dezinseţie completă, doar la sol, în Caransebeş. Nu au capacitatea tehnică, nu au maşini speciale, nu au tunuri, au doar nişte nebulizatoare care se pretează pentru activitatea de interior, şi vom face un răspuns în acest sens”, a adăugat Felix Borcean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × five =