Felix Borcean: „Activitatea mea în această campanie a fost spre zero”

felix borcean 2

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută recent, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, a vorbit atât despre rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi despre campania electorală de dinaintea scrutinului, edilul dorind să facă o serie de observaţii privind desfăşurarea acesteia în municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

În ceea ce priveşte lupta dintre cele două partide dominante la nivel local, dar şi naţional, rezultatul obţinut de PNL este unul bun pentru mediul urban, Caransebeşul obţinând cel mai bun scor la nivel de oraşe în Caraş-Severin, peste media judeţului şi peste media naţională.

„Au fost foarte multe voci, din sânul partidului în special, care mai direct, mai pe furiş, m-au acuzat de neimplicare în campania electorală, şi lucrul acesta s-a întâmplat cu ceva vreme în urmă, inclusiv la întâlnirea de la Bucureşti a unei delegaţii din Caransebeş, unul dintre membrii acesteia, actualul preşedinte interimar al organizaţiei, afirmând că sigur nu mă voi implica în campania electorală. Pornind de la afirmaţia preşedintelui Filialei judeţene a PNL, Marcel Vela, în momentul în care eu am fost schimbat din funcţia de preşedinte, cum că Felix Borcean trebuie să se ocupe de Primărie şi Andrei Ungur să se ocupe de politică, eu am luat act de această declaraţie şi m-am conformat. Asta, însă, nu a însemnat că Felix Borcean, în calitatea sa de primar, nu s-a implicat în campanie. Vreau să le amintesc încă colegilor mei că eu, personal, m-am ocupat de strângerea de semnături în precampanie, colectând circa 10 la sută din totalul semnăturilor pentru Partidul Naţional Liberal şi, de asemenea, dacă am fost invitat, dar nu am fost decât o singură dată, şi atunci de către viceprimarul Marius Isac, am mers în piaţă, dar am fost tratat cu răceală, cu priviri furişe. Într-adevăr, în rest, activitatea mea în această campanie a fost spre zero, pentru că nu am fost invitat la niciuna dintre şedinţe, eu, într-adevăr, fiind exclus din toate grupurile de Whatsapp sau Facebook în care apar astfel de informaţii. Dar, sincer vă spun, m-am simţit bine în această campanie”, a afirmat edilul.

Felix Borcean a adăugat că, într-o oarecare măsură, a fost afectat şi de faptul că, atunci când preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi candidatul Rareş Bogdan, au vizitat Caransebeşul, deşi i-a invitat telefonic, cu o zi înainte, să treacă pe la primărie, ei nu au venit.

Felix Borcean a ţinut să mai facă o precizare, nu lipsită de importanţă din punctul său de vedere. Edilul a declarat că, înainte cu o săptămână de ziua alegerilor, a fost sunat de şefa de cabinet a primarului Aradului, Gheorghe Falcă, aceasta întrebându-l dacă doreşte să facă un flyer de promovare a candidatului Gheorghe Falcă, aflat pe un loc eligibil şi care acum este europarlamentar, în care să apară alături de acesta. „A doua zi dimineaţa, când am sunat să întreb când îmi trimit pachetele cu flyere, mi-a spus că a intervenit o problemă, că de la nivel naţional şi-au depăşit bugetul de campanie… Şi eu am afirmat atunci, şi o spun din nou, precis şi-a băgat Marcel Vela coada! Am avut dreptate, fiindcă în ultimele zile de campanie a apărut flyerul cu Gheorghe Falcă şi Marcel Vela exact în locul meu”.

Edilul municipiului a mai ridicat problema interimatului la conducerea Organizaţiei Caransebeş a PNL, care s-a prelungit, afirmând că ar trebui să se organizeze alegeri pentru preşedinţia acesteia.

De asemenea, Felix Borcean a ţinut să scoată în evidenţă un alt aspect sesizat în campania electorală, respectiv faptul că şefa de birou din cadrul Serviciului Public „Piaţa Gugulanilor” a îmbrăcat vânzătorii din Piaţa Agroalimentară în tricouri cu sigla şi în culorile PNL.