Sterilizatoare de cărți la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici“ Caraș-Severin

curatare carti

Biblioteca Județeană ”Paul Iorgovici” Caraș-Severin a fost dotată cu două sterilizatoare de carte cu lumină ultravioletă. Cele două aparate elimină în mod eficient virușii, bacteriile, microorganismele (paraziți, acarieni, ciuperci, mucegaiuri) care se pot așeza pe cărți și documente – atât pe coperți, cât și în interiorul acestora, înlăturând totodată și particulele fine de praf.

Reprezentanții instituției spun că sterilizatoarele vor fi folosite pentru igienizarea fondului de carte din cele mai mari secții de împrumut ale bibliotecii: Centrul de Carte ,,Banatica” și Filiala ,,Lunca Bârzavei”.

Acţiunea dezinfectantă rezultă din iradierea cu raze ultraviolete, dublată de suflarea, aspirarea, respectiv filtrarea unui jet de aer care, pe lângă eliminarea particulelor fine, realizează şi răsfoirea cărţilor şi a documentelor legate ori îndosariate, pentru a permite acţiunea razelor ultraviolete în interiorul acestora. O operaţiune de dezinfectare durează un minut, timp în care pot fi sterilizate între trei şi șase cărţi.

„Mulțumim conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin pentru aprobarea acestei investiții și consilierului județean Mircea Teodorescu, membru al Consiliului de Adminsitrație al Bibliotecii Județene pentru susținerea acestui demers. Vă îndemnăm să apelați cu încredere la serviciul de lectură oferit de bibliotecă!“, au transmis reprezentații Bicliotecii Județene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − four =