CSM Reşiţa a pierdut şi cu lanterna roşie. Alex Pelici: “Am decis ca drumul meu alături de CSM Reşiţa să se oprească aici”

Suporterii reşiţeni care au crezut că paharul umilinţei s-a umplut la înfrângerea de acasă cu Unirea Slobozia s-au înşelat: rosso-nerii le-au demonstrat astăzi că se poate şi mai rău. Cea de-a 8-a etapă a ligii secunde a adus la Reşiţa lanterna roşie Pandurii Târgu-Jiu, formaţie cu zero puncte şi un singur gol marcat în actualul sezon. Fără succes acasă, reşiţenii erau practic obligaţi să câştige în faţa unei formaţii gorjene considerate victimă sigură în Valea Domanului.

Pandurii au stricat însă socotelile rosso-nerilor şi au început să dea goluri tocmai la Reşiţa. În minutul 9, oaspeţii au deschis scorul prin Remacle, care l-a învins pe Cobrea cu un şut superb din afara careului. Avantajul lanternei roşii a crescut în minutul 33, când Dodoi a finalizat cu un voleu din interiorul careului, la capătul unui contraatac tăios al gorjenilor. CSM Reşiţa a fost lipsită de reacţie, iar jocul apatic al rosso-nerilor a fost taxat de suporterii ajunşi la capătul răbdării. “Ruşine să vă fie!”, au strigat membrii Guardiei, iar apostrofările au avut un oarecare efect: CSM Reşiţa a fost mult mai ofensivă după pauză, dar dominarea gazdelor a fost una mai mult teritorială. O singură dată s-a mai modificat tabela: în penultimul minut al întâlnirii, Dat a înscris golul de onoare al reşiţenilor, dar soarta partidei era jucată. CSM Reşiţa – Pandurii Târgu Jiu, scor final 1-2, şi oaspeţii obţin la Reşiţa primele trei puncte din acest sezon.

Imediat după joc, antrenorul reşiţean Alex Pelici şi-a anunţat demisia. “Ceea ce se poate spune e următorul lucru: ceva trebuie să se schimbe, şi o să se schimbe începând cu demisia mea. Nu putem să mergem aşa în continuare, îmi este ruşine pentru suporterii aceştia minunaţi care încearcă să vină lângă noi, şi meci de meci fac eforturi să vină, iar noi îi răsplătim cu eşec după eşec, ca să spun aşa. Mie, unul, îmi este ruşine, şi pentru asta am decis ca drumul meu alături de CSM Reşiţa să se oprească în momentul de faţă. Sper ca următorul antrenor care va veni după mine să găsească soluţii ca să câştige şi pe teren propriu, nu doar afară. Le mulţumesc tuturor celor cu care am lucrat în acest timp scurt, îi mulţumesc pentru încredere lui Cristi şi celor care m-au investit, îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Cauzele sunt mai multe, şi subiective şi obiective. Astăzi, din păcate, ne-au lipsit şapte jucători cu COVID, am făcut improvizaţii, Dumitraş abia a revenit după COVID, dar nimic nu scuză prestaţia noastră, cel puţin cea din prima repriză. În acelaşi timp, nimic nu ia din meritele celor de la Pandurii, care şi-au dorit foarte mult să câştige şi au realizat acest lucru. Mi-am luat la revedere de la băieţi, le-am comunicat antrenorilor secunzi, voi vorbi şi cu Cristi, sper ca echipa să meargă înainte şi să găsească şi dramul de noroc care nouă ne-a lipsit. Sunt şi anumite lucruri pe care nu mi le explic, lucruri care ţin de prestaţia jucătorilor, felul în care jucăm afară, în contrast total cu ceea ce jucăm acasă. Dar sub nicio formă nu vreau să sugerez că am fost «lucrat» “, a declarat demisionarul Alex Pelici.

CSM Reșița: Alberto Cobrea, Lorenzo Acka, Laurențiu Breșneni, Daniel Ciobanu, Adrian Lungu, Cristian Danci (cpt.), Nini-Adrian Popescu, Emanuel Dat, Ovidiu Rașoveanu, Laurențiu Buș și Victor Astafei.
Pandurii: Marius Aldescu, Ludovic Erhard, Nicolae Cotolan, Claudiu Moisie, Bakary Jaiten, Sebastian Velcot (cpt.), Horațiu Peia, Gabriel Dodoi, Martin Remacle, Bayer Felipe Acosta și Keimus Bunga.

În etapa următoare, pe 24 octombrie, CSM Reşiţa se va deplasa la Turris-Oltul Turnu Măgurele. (Foto: Zoli Bagoşi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 5 =