E oficial: la Caransebeş, PSD-ul îl sprijină pe Felix Borcean pentru un nou mandat la primărie!

borcean schinteie hurduzeu

Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă a găzduit luni, 10 august, conferinţa Organizaţiei municipale Caransebeş a Partidului Social Democrat, întrunire la care au participat şi preşedintele Filialei Caraş-Severin a PSD, Silviu Hurduzeu, şi primarul Felix Borcean.

„Am hotărât astăzi care vor fi reprezentanţii noştri pentru Consiliul Judeţean Caraş-Severin, pentru Consiliul Local al municipiului Caransebeş şi, de asemenea, lucrul care era cel mai aşteptat de presă, am oficializat statutar cu unanimitate de voturi sprijinul Organizaţiei PSD Caransebeş pentru candidatul Felix Borcean la Primăria municipiului, el urmând să candideze independent, aşa cum se cunoaşte”, a declarat în conferinţa de presă ţinută imediat după şedinţă Petru Schinteie, preşedintele organizaţiei locale PSD.

Petru Schinteie a ţinut să lămurească unele zvonuri care circulau prin oraş, conform cărora social-democraţii caransebeşeni nu ar fi avut un candidat viabil, spunând că, dimpotrivă, PSD a avut chiar mai mulţi candidaţi, dar ei au dorit să susţină în primul rând oraşul, nedorind să intre într-o luptă sterilă pentru Primăria Caransebeş.

„Considerăm că proiectele noastre pot fi puse în aplicare de primarul Felix Borcean. De altfel, noi l-am sprijinit de aproximativ doi ani şi ceva, suntem principalul lui sprijin în Consiliul local, nu l-am atacat cum îl atacă actualii lui colegi. Noi încercăm să rezolvăm problemele. E adevărat că cel mai lejer pentru noi era să ne punem un candidat şi să intrăm într-o luptă, şi să vedem ce iese. Noi suntem însă responsabili şi ne-am dat seama că sprijinul pe care poate să-l aducă Felix Borcean şi pentru candidatul nostru la Consiliul judeţean, şi sprijinul pe care noi putem să i-l dăm lui, înseamnă că, deşi în politică unu şi cu unu nu fac întotdeauna doi, dar fac mai mult decât unu. Atunci, preferăm să ne adunăm într-un fel potrivit pentru Caransebeş. Toate sondajele de opinie ne dau dreptate, şi atunci orgoliile noastre, al meu, al lui Bebe Iova sau al lui Florin Bogdea, nu au ce căuta într-o asemenea construcţie. Aici este vorba despre Caransebeş, nu despre persoane”, a mai spus Petru Schinteie.

În ceea ce priveşte candidaţii pentru Consiliul local, preşedintele social-democraţilor caransebeşeni a afirmat că, după trierea numeroaselor solicitări venite din partea membrilor, s-a format o listă de 24 de persoane. Pe această listă se vor regăsi cu siguranţă Petru Schinteie, Ilie Iova şi Florin Bogdea, dar şi câteva nume de la Organizaţiile de tineret, de femei şi de pensionari, dorindu-se crearea unei majorităţi cu un număr de 10 consilieri locali, pentru susţinerea actualului edil şi după data de 27 septembrie.

Felix Borcean a declarat că, în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă municipiul, ele sunt numeroase şi există încă din 2016, fiind vorba despre gaz, canalizare şi calitatea apei, dar există premise foarte bune ca ele să-şi găsească soluţia în anii viitori. „Proiectul privind apa şi canalizarea, cel puţin, e într-un stadiu destul de avansat, poate cel mai avansat dintre toate localităţile judeţului Caraş-Severin. Este aproape finalizată şi Staţia de tratare a apei, în proporţie de 70-75 la sută este finalizată şi reţeaua de apă şi canalizare, şi urmează faza a doua. Legat de gaz, suntem pe punctul de a demara achiziţia pentru cei care vor construi reţelele din cartierele Valea Cenchii, Teiuş şi Gară, şi cred că acestea sunt problemele esenţiale la care se raportează cetăţenii, fiindcă proiecte avem o mulţime, unele în derulare, altele doar în stadiul de proiect. Am făcut tot ceea ce era necesar pentru a putea accesa fonduri europene în viitorul mandat pe proiectele pe care mi le doresc, cum ar fi mobilitatea urbană, pistele de biciclete, pe care nu le-am putut implementa din cauza disensiunilor pe care le-am avut cu colegii de partid, respectiv faptul că aveam Plan Urbanistic General neactualizat de 20 de ani, că nu am avut Plan de Mobilitate Urbană, că nu am avut Registrul Spaţiilor Verzi… Acum le avem”, a spus primarul Caransebeşului.

Vorbind despre candidaţii social-democraţi pentru Consiliul judeţean, preşedintele PSD Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a afirmat că din Caransebeş propunerea este Nicolae Grindeanu, care ocupă şi în prezent această funcţie, dar că pe listă vor mai figura şi alţi membri din municipiu.

Referindu-se la prezenţa, la Caransebeş, în data de 6 august, a fostului premier Sorin Grindeanu, preşedintele social-democraţilor cărăşeni a spus că acesta a participat la o întâlnire cu primarii din zonă, de pe Văile Timişului şi Caraşului, dar şi din Valea Almăjului, în cadrul căreia s-a discutat despre candidaturile din 27 septembrie, atât la primăriile şi consiliile locale, cât şi la Consiliul judeţean şi la preşedinţia acestei instituţii. „Ulterior, am avut şi o întâlnire cu colegii din Organizaţia Caransebeş, în care am discutat despre variantele de candidaturi la Primăria municipiului, una dintre aceste variante fiind şi susţinerea lui Felix Borcean din postura de candidat independent. Apoi am avut întâlniri şi cu dumnealui, şi iată că astăzi s-a materializat ceea ce am discutat atunci şi ceea ce s-a discutat înainte la nivelul municipiului Caransebeş”, a mai spus Silviu Hurduzeu.

Preşedintele Consiliului judeţean nu a exclus posibilitatea ca, până când se vor depune candidaturile, şi Pro România să-l susţină pe Felix Borcean la Primăria Caransebeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × 3 =