Marcel Vela îi cere demisia de onoare ministrului de Interne, Carmen Dan

MV OCT1 1

Senatorul liberal Marcel Vela, fost președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, spune că singurele fapte ale ministrului de Interne sunt minciunile, iar lista care dovedeşte acest lucru este una foarte lungă.

Marcel Vela începe cu minciuna montării microfoanelor în apartament, insinuându-se că acestea ar fi fost montate de „statul paralel“, când de fapt se știa exact că fuseseră montate de nişte ofiţeri pensionari, pentru victimizarea sa.

Senatorul mai spune că ministrul Carmen Dan a minţit Parlamentul că nu are suficienţi ofiţeri în cadrul ministerului pe care îl conduce, deși exista cu aprobarea sa detașaţi la alte instituții (parlament, alte ministere sau la agenții guvernamentale) peste 1.200 de cadre MAI, care, de fapt, nu au ce căuta pe funcții bugetate în organigramele altor instituții ale statului.

„A fost mințită populația cu privire la protestele ‪din 10 august. Când am încercat să aflu adevarul despre ce s-a întâmplat atunci, PSD s-a dat de ceasul morții ca să preia de la PNL funcția de președinte al Comisiei de apărare, ordine publică și siguranță națională, interpretând regulamentul Senatului în mod abuziv și ilegal, regizându-se mai târziu un simulacru de audieri. A mințit că Rapoartele ‪din 10 august au fost desecretizate integral, dar Parchetul General o contrazice. A fost mințit premierul Tudose comunicându-i-se faptul că profesionistul din fruntea DGA și-ar fi dat acordul să plece la IGP și aflăm acum că nu este așa. S-a creat astfel în structura de elită a MAI o stare de haos și degringoladă, încercând să se preia politic conducerea DGA, pentru a avea control asupra structurilor locale și, implicit, asupra dosarelor de anchetă din toate județele. Când chestorul Cătălin Ioniță din fruntea Directiei Generale Anticorupție, un ofițer de carieră, corect, profesionist, onest și capabil nu a acceptat aceste lucruri, aflăm acum că s-a trecut la răzbunări și interceptări ilegale, „tricotându-se” tot felul de minciuni și diversiuni pentru compromiterea și eliminarea sa“, mărturiseşte Marcel Vela.

Senatorul liberal o somează pe Carmen Dan să nu mai atace DGA, să nu mai distrugă cariere de ofițeri și nici structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru interese strict politice și să demisioneze onorabil din fruntea MAI. Dacă nu o va face, îi va solicita oficial demisia în Parlament.