Ioan Cojocariu: „Grupul liberal din CJ nu trimite «ambulanţa». Ne vom abţine la vot“

COAJĂ

Hotărârea privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Aquacaraş SA pe 2019 a stârnit discuţii aprinse din partea liberalilor care, prin vocea lui Ioan Cojocariu, au vrut să arate de ce sunt în opoziţie.

„Eu aş fi vrut ca acest proiect de hotărâre să ne fi fost adus la cunoştinţă mai repede, pentru că o societate cu atâtea probleme nu poate să ne pună hodoron-tronc în mape un astfel de proiect de venituri şi cheltuieli. Noi suntem acţionari majoritari, dar şi principali beneficiari ai înjurăturilor cetăţenilor din Caraş-Severin. Eu propun ca Aquacaraş să fie preluată de Aquatim, din Timişoara, pentru că are venituri peste venituri şi e o companie bine manageriată. E cel mai bun lucru pe care îl putem face noi în acest moment. Faptul că pe ei îi dor astăzi măselele şi vor acest buget de venituri şi cheltuieli, grupul liberal din Consiliul judeţean nu trimite «ambulanţa». Ne vom abţine de la vot.“

Ceea ce s-a întâmplat, însă, cu toate acestea, proiectul de hotărâre a trecut prin votul consilierilor PSD şi PMP.

După şedinţă, preşedintele Consiliului judeţean, Silviu Hurduzeu, a spus:

„Ideea preluării Aquacaraş de către compania timişană Aquatimp nu este de acum, dovadă că de-a lungul anilor am avut întâlniri cu domnul director Vlaicu, care este şi cărăşan de-al nostru. Am discutat despre această posibilitate, această oportunitate de preluare, fuziune, comasare sau cum s-o numi ea. Acest lucru, însă, nu se face peste noapte, într-o şedinţă de Consiliu judeţean. E vorba de discuţii referitoare la patrimoniul fiecărei societăţi, de formula ce trebuie aleasă. Dacă se ajunge la o asemenea variantă prounerea trebuie să treacă prin toate organismele: consiliile de administraţie, AGA, consiliile locale şi judeţene, ADI-urile din cele două judeţe. Ştiu că la nivelul Aquatim a fost contactată o firmă care să evalueze aceată posibilitate, dar mai e mult până departe.“.