Şomerii din Caraş-Severin au de aşteptat o lună până la prima bursă din an

IMG 2011

Conform datelor Agenţiei Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, prima bursă a locurilor de muncă din acest an va fi organizată în data de 12 aprilie. Reprezentanţii ANOFM speră ca “Bursa Generală a Locurilor de Muncă”, al cărei obiectiv principal îl constituie creşterea gradului de ocupare al persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, să satisfacă atât aşteptările şomerilor cât şi preferinţele angajatorilor.

Carla Goagă, consilier superior AJOFM Caraş-Severin, spune că cea de a doua bursă va avea loc în toamnă. „În data de 18 octombrie a.c. va avea loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, dedicată tinerilor absolvenţi, având drept scop facilitarea accesului tinerilor la locurile de muncă disponibile pe piaţa muncii şi interacţiunea directă a acestora cu agenţii economici”, a mai precizat Goagă.

La nivelul fiecărui județ, în funcție de evoluţia pieţei muncii locale, de condițiile locale și de solicitările agenților econmici, vor mai putea fi organizate şi alte tipuri de burse pentru diferite meserii sau ramuri de activitate.