Consiliul Judeţean Caraş-Severin deschide o emisiune de obligaţiuni pe brusă

obligatiuni CJ

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare de a Consiliului județean, de vineri, 18 decembrie, a figurat și un proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean Caraș-Severin să deschidă o emisiune de obligațiuni finanțate pe bursă, prin care să se achite creditele luate și diverse cofinanțări pe proiecte europene.

„Acum nu avem fonduri nici pentru avansurile de lucrări, nici pentru cofinanțările proiectelor pe fonduri europene”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta a invitat la ședință și un consultant independent de la București care să explice consilierilor județeni cum va funcționa această emisiune de obligațiuni și ce costuri implică.

Dacă obligațiunile vor fi emise în 2021, primii bani ce vor putea fi trași de către Consiliul Județean vor putea fi folosiți în anul 2023 și doar pentru achitarea unor credite sau cofinanțarea proiectelor europene.

Practic, prin emisiunea de obligațiuni, Consiliul Județean se împrumută de la populație. Este aleasă calea Bursei de Valori București pentru că, în aceste vremuri de criză, investitorii vor investiții sigure și stabile, nu mai investesc bani la risc în activele societăților comerciale și preferă astfel de investiții, la instituții care nu pot falimenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + five =