Skirt Bike Reşiţa, la a III-a ediţie. Reşiţenii sunt invitaţi să participe la evenimentul de la sfârşitul săptămânii

CICLISM

La sfârșitul săptămânii, duminică, 22 septembrie, la Reşiţa va avea loc cea de a III-a ediție a Skirt Bike Reșița. Evenimentul repretintă o acțiune sportivă, organizată  în cadrul „Proiectului, complex de revitalizare a zonei centrale a Municipiului Reșița”, ce își propune promovarea unuia dintre cele mai ample lucrări de modernizare a orașului.

Potrivit Oanei Borza, unul dintre iniţiatorii evenimentului, „Skirt Bike Reșița 2019 face parte din campania «European Mobility Week», ce oferă oamenilor oportunitatea de a medita pe marginea adevăratei utilități a străzilor din orașe și de a dezbate soluții concrete de combatere a anumitor provocări, precum poluarea aerului și poluarea fonică, ambuteiajele, accidentele de circulație și problemele de sănătate“.

„European Mobility Week“ oferă totodată oportunitatea de a iniția o serie largă  de activități precum: Promovarea inițiativelor proprii în materie de mobilitate urbană durabilă, creșterea gradului de conștientizare cu privire la efectele negative asupra mediului și calității vieții ale tendințelor actuale în materie de mobilitate şi evidențierea angajamentului local față de politicile privind transportul urban durabil.

Duminică, 22 septembrie, este marcată în toată lumea „Ziua Mondială fără mașini“. Tema din acest an este „Walk with us“ și are în vedere organizărea activităților sportive și creative pentru copii și adulți.

Evenimentul se va desfășura în două etape : Prima etapă va fi ediția 2019 a Skirt Bike, ceea ce presupune o paradă pe biciclete (pe o singură bandă) cu plecare din Centrul Civic de la ora 11, cu oprire la Muzeul de Locomotive, pentru fotografii, iar mai apoi traseul va continua până în zona Kaufland din cartierul Govândari, cu retur în Centrul Civic.

Cea de a II-a etapă este destinată copiilor care vor participa la activităţi realizate în colaborare cu Centrul de Voluntariat Reșița.

Pentru cei care nu dețin biciclete și doresc participarea, se vor utiliza bicicletele puse la dispoziție de Primăria Municipiului Reșița.

Pentru ca evenimentul să rămână în amintirea celor prezenți organizatorii au pregătit mai multe surprize.