Ateliere de educaţie nonformală pentru tinerii din cartierele mărginașe ale Reşiţei

127151789 146757580520262 5821093753829804517 o

Tinerii din cartierele mărginașe ale Reșiței sunt beneficiarii proiectului „Călătoria unui joc“, finanțat de către Direcția Judeteana de Tineret și Sport.

Până pe data de 4 decembrie, 50 de copii și tineri din Mociur și Dealul Crucii, participă la o serie de ateliere în cadrul cărora învață, prin intermediul jocului, să comunice liber, să își dezvolte abilitățile și gândirea critică și să se integreze mai ușor în societate.

„Ne-am organizat și-am împărțit copiii pe grupe mai mici pentru a fi în corelație cu normele de prevenire a răspândirii infecțiilor cu COVID – 19. Mulți dintre copiii și tinerii defavorizați asociază procesul de învățare, de educație, cu o experiență neplăcută, plictisitoare, fără satisfacții. Încercăm prin acest proiect să provocăm 50 de tineri și copiii din cartiere mărginașe din Reșita să participe la ateliere de lucru, de joacă, în care învățarea este una nonformală și se face prin joc. Traineri Uca Ilaș și Imi Nagy vor susține atelierul de Inițiere în artele circului, acesta desfășurându-se la sala de sport a Școlii Generale Mihai Peia Reșița“, a transmis directorul Fundației Humanitas Pro Deo Reșița, Floare Nica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + 18 =