Început de săptămână cu un nou protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

IMG 3532 e1552940808548

În această dimineaţă, în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, angajaţii au ieşit din nou la protest. Este pentru a treia oară când oamenii spun că sunt nemulţumiţi deoarece le-au fost reduse sporurile cu 30%, conform unor modificări legislative aprobate în luna decembrie a anului trecut. Începând cu luna martie, managementul spitalului reşiţean a pus în aplicare aceste prevederi, astfel că oamenii vor pleca acasă cu mai puţini bani.

Astăzi, 18 martie, Waldemar Murgu a stat de vorbă cu mai multe serii de protestatari care au intrat în biroul acestuia şi cărora le-a explicat faptul că reducerea sporurilor nu a fost o măsură luată fără bază legală.

„Din păcate cei mai mulţi dintre cei prezenţi nu au avut toate datele problemei. Le-am explicat exact care este situaţia şi că am aplicat legea 100%. Sper că oamenii au înţeles că nu ne dorim să scădem la minim sporurile”, a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Maria Galescu, reprezentat Sanitas, a precizat din nou că deocamdată nimic nu s-a schimbat în urma negocierilor şi se aşteaptă rezultatele protestelor organizate de la nivel naţional, în data de 9 aprilie, fiind programat un mitig al Federaţiei Sanitas în Bucureşti.