Sesizările făcute de GEC Nera în cazul posibilelor defrișări din Valea Minișului, în atenția Gărzii de Mediu și a IPJ Caraș-Severin

taieri lemn

La începutul acestei luni, reprezentanţii GEC Nera au făcut două sesizări cu privire la posibile tăieri ilegale de arbori în Valea Minișului, zona de acțiune a Ocolului Silvic Bozovici. Cele două adrese au fost destinate Gărzii Forestiere Timișoara și Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Reprezentantul GEC Nera, Cornel Popovici Sturza, spune că a fost plăcut surprins de faptul că în termen scurt, cele două entități au trimis un câte răspuns, astfel că lucrurile par să se miște în direcția bună.

Garda Forestieră Timișoara afirmă că în locația indicată de cei de la GEC Nera există material lemnos depozitat în platforma primară, masa lemnoasă fiind contractată pe picior de SC Versay SRL. „Platforma primară este amplasată pe suprafețe apartinând cetățenilor din localitatea Bozovici, iar referitor la această procedură administratorul firmei s-a înțeles amiabil cu proprietarii, având acordul acestora. Totodată s-a constatat că există un podeț construit din lemn peste râul Miniș destinat traversării materialului lemnos peste albia râului în platforma primară, existând posibilitatea să fie construit ulterior postării pe rețelele de socializare, drept dovadă și starea lui nedeteriorată la data controlului“, au transmis cei de la Garda Forestieră.

Neregulile descoperite sunt legate de faptul că operatorul nu a respectat tehnologia de exploatare, nu a respectat traseele de scos și nu a amplasat în loc vizibil un panou pe care să fie înscrise principalele elemente de identificare a parchetului. În urma controlului, inspectorii Gărzii Forestiere Timișoara au sancționat contravențional operatorul cu suma de 3.000 de lei și au aplicat două avertismente, iar pădurarul titular de canton a fost sancționat cu avertisment și măsura de remediere privind materializarea bornei 125.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − three =