Ședință de Consiliu Județean tensionată, la Reșița

consiliul judetean aprilie

Proiectul de hotărâre privind repartizarea cotei de 6% din impozitul pe venit către unitățile administrativ-teritoriale din județ a declan;at un adevărat scandal în cadrul ședinței de Consiliu Județean de astăzi, de la Reșița. Reprezentanții PSD, PMP și Pro România au acuzat conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin că nu a împărțit banii echitabil și că s-au luat sume de la UAT-urile PSD, PMP și PRO România și dat primăriilor liberale.

Consilierul județean Ionuț Popovici, din partea PMP, a spus că este un buget măcelărit și penal pentru că nu este în regulă ca repartițiile financiare să se facă strict pe criterii politice. „ Această atitudine de vătaf pe care liberalii o au față de noi toți până la urmă, chiar dacă sunt majoritari în CJ, nu cred că ar trebui să existe. Nu poți ca unui oraș ca Oțelu Roșu, și domnul primar Luca Mălăiescu nu este primar PMP, un oraș care are foarte multe nevoi, un oraș care are spital, să îi tai din propunerea inițială”, a afirmat Ionuț Popovici.

Gabriela Stuparu (PSD) a declarat că: „Din punctul meu de vedere nu rezultă niciun fel de criteriu obiectiv și legal și mai ales nu există o justificare documentată de re-repartizare a acestor sume. Sunt în mod evident niște repartizări pe criterii politice. (…) Acest proiect, din punctul meu de vedere, trebuia trimis nu doar la o reexaminare ci la o reanalizare de fond, pentru a se stabili criterii clare, chiar dacă legislația în vigoare nu le prevede în mod expres. Se prevăd doar niște destinații a sumelor de bani, dar practica judiciară a statuat niște criterii care ar fi putut fi avute în vedere la aceste repartizări”.

Romeo Dunca a precizat că nimeni nu a primit cât a cerut și că sumele sunt oricum insuficiente. „Numai pe lumea cealaltă o să fie totul perfect și nu vor exista oameni nemulțumiți. Evident că nu poți să îi mulțumești pe toți, banii sunt foarte puțini. Ce să facem? Sunt convins că mulți primari sunt nemulțumiți. Dacă mâine schimbăm ceva vor fi alți primari nemulțumiți, niciodată nu vor fi toți mulțumiți. Dar ce pot să vă asigur acum este că toată lumea a primit din această sărăcie și cu siguranță toți au primit mai puțin decât este nevoie”, a spus Dunca la finalul ședinței de astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 2 =