Un bărbat din Caraș-Severin a fost trimis în judecată după a cerut fonduri de la APIA pentru creșterea de animale

oi dorper

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

De fapt, potrivit rechizitoriului, la data de 18.06.2015, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul Județean Caraș – Severin cererea unică de plată pe anul 2015, prin care ar fi solicitat sprijin financiar în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, declarând că ar deține în cadrul exploatației un număr de 879 ovine, în condițiile în care, la acel moment, în exploatație nu ar fi existat niciun animal.

La data de 08.11.2016, ca urmare a neregulilor constatate, reprezentanții APIA au dispus respingerea la plată a cererii unice de plată pe anul 2015 depusă de inculpat. În cauză nu au fost dispuse măsuri asiguratorii, întrucât nu s-a produs niciun prejudiciu, fapta inculpatului rămânând în faza de tentativă ca urmare a respingerii la plată de către APIA a cererii unice de plată pe anul 2015. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș-Severin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − 17 =