Romeo Dunca: O veste de o însemnătate aparte pentru cetăţenii Banatului de Munte!

DSC04893

Județul Caraș-Severin, pentru a se putea dezvolta din punct de vedere al turismului, are nevoie de două lucruri:

  • infrastructură rutieră, care va trebui să facă legătura între toate localitățile, în așa fel încât zecile, sutele de obiective turistice, nu doar acelea cunoscute, ci mai ales cele mai puțin cunoscute, să devină accesibile tuturor, întrucât sunt foarte multe locuri frumoase pe care oamenii nu le cunosc deoarece unele se află chiar la 20 km de rețeaua rutieră.
  • infrastructură de gaz, care are efect pozitiv asupra pădurilor virgine și parcurilor naționale de aici, față de biodiversitate, presiunea asupra lemnului de foc va fi mai mică.
DSC04861

Am participat ieri, la Băile Herculane, la întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, ministrul Economiei, Virgil Popescu și reprezentanții Transgaz. Tema discuțiilor a fost extinderea rețelei de gaz în județul nostru.

DSC04894

Vestea pe care v-o aduc acum are o însemnătate aparte pentru mulți dintre cetățenii #BanatuluideMunte. Domnul Ion Sterian, directorul Transgaz, prezent la discuții, a preluat propunerea mea de prelungire a traseului gazoductului până la #MoldovaNouă, localitatea nefiind inclusă în proiectul inițial. Totodată, ministrul Economiei și-a dat și el acordul, azi, pentru prelungirea gazoductului din Valea Almăjului până în Clisură, la Moldova Nouă. O astfel de investiție benefică pentru turismul din #ClisuraDunării va contribui și la ridicarea gradului de confort al cetățenilor din zonă.

Cu ambiție și perseverență #SePoate!

(P.E.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

three × 1 =