400 de noi locuri de muncă vor fi create în Caransebeș!

coferinta Caransebes

Ieri, la Caransebeş, s-a desfăşurat o conferinţă de presă la care au participat ministrul Economiei, Virgil Popescu, Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Tischer, manager al companiei Sumitomo Electric Bordnetze, Andra Pleşa, candidatul PNL la Primăria Caransebeș, şi Romeo Dunca, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Caraş-Severin.

În cadrul conferinţei, ministrul Virgil Popescu a anunțat că datorită eforturilor făcute de Guvernul Orban de susținere a mediului de afaceri în timpul pandemiei, mai multe firme multinaționale au decis să-și relocheze unități de producție în România. La rândul său, Cătălin Tischer a anunțat faptul că Sumitomo Electric Bordnetze va crea în România peste 1.000 de noi locuri de muncă.

În urma analizei la nivel de potenţial şi susţinere cu reprezentanţii guvernului, între 300 şi 400 de locuri de muncă se vor crea în Caransebeș!

Andra Pleşa, candidat la Primăria Caransebeş, a garantat susţinerea locală pentru întreprinzători şi a prezentat proiectul de înființare a unui parc industrial la Caransebeș, cu facilități si condiţii avantoajoase pentru toţi investitorii care creează noi locuri de muncă.

Miniștrii Virgil Popescu și Ion Marcel Vela au mai făcut referire şi la decizia guvernamentală prin care Hidroelectrica va prelua UCM Reșița. UCM Reșița are o veche tradiție și experiență în producerea utilajelor pentru sistemul hidro-energetic. Virgil Popescu a subliniat si faptul că Guvernul PNL a reușit să scoată inclusiv HidroServ din insolvenţa lăsata de PSD.

În interventia sa, Romeo Dunca a subliniat că Guvernul PNL a luat o serie de măsuri concrete pentru dezvoltarea Caraş-Severinului, esenţiale pentru crearea de locuri de muncă, cum sunt şi începerea construcției magistralei de gaze naturale Orșova-Caransebeș, cu racord în Valea Almajului, spre Moldova Nouă, dar şi demararea proiectul Autostrăzii A6, care va lega Lugojul de Calafat.

Marcel Vela a reamintit totodată şi faptul că, în cei 12 ani cât a fost primar al Caransebeșului, a avut ca prioritate crearea de noi locuri de muncă, lucru pe care îl va sustine şi în continuare, alături şi împreună cu noul primar al Caransebeşului, Andra Pleşa, şi noul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

(P.E.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × three =