Reșița, primul oraș din România care emite Obligațiuni Verzi pe piața financiară

popa bucuresti

Pe 19 septembrie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București, a avut loc evenimentul „Dezvoltarea pieței obligațiunilor municipale”, organizat de compania de consultanță financiară VMB Partners, cu sprijinul Autorității de Supraveghere Financiară și al Bursei de Valori București.

Obiectivul evenimentului a fost acela de a discuta și a găsi soluții constructive pentru dezvoltarea pieței de obligațiuni municipale, ca instrument alternativ de finanțare pentru dezvoltarea localităților din România.

În România, prima emisiune de obligațiuni verzi aparține municipiului Reșița și se va lansa în luna octombrie acestui an. ”Important pentru comunitatea noastră este că acest demers întărește nivelul de credibilitate la care Reșița se află. Suntem respectați pentru volumul de finanțări absorbite și, totodată, proiectele pe care le propunem cresc perspectivele de dezvoltare a orașului. Acum, ne aflăm într-un proces de modernizare care ne creează un disconfort serios, însă pentru viitorul apropiat premizele sunt încurajatoare. DA, am toată încrederea că Reșița va deveni orașul pe care îl dorim cu toții”, a declarat primarul Reșiței, Ioan Popa.

În valoare de 17 milioane de Euro, emisiunea urmărește suplimentarea fondurilor de finanțare pentru co-finanțarea proiectelor de dezvoltare locală aflate în curs de implementare. Reșița este astfel primul oraș din România care reintroduce tramvaiul după Revoluție, asigurând astfel un transport modern și confortabil care să conecteze zonele orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − twelve =