Ioan Popa: „Noua creșă va fi finalizată în toamna anului viitor”

cresa resita

Anul trecut, administraţia locală anunţa că are în plan construirea bunei noi creşe la Reşiţa, astfel că, în toamna lui 2022, Guvernul dădea undă verde pentru depunerea de dosare.

Astăzi, la un an de la start, Ioan Popa spune că proiectul pentru noua creşa decurge foarte bine. ”Vorbim de o investiție de circa 2.400.000 de euro, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții, ce include o clădire modernă și dotări la cele mai ridicate standarde. Noua creșă va fi finalizată în toamna anului viitor”, a transmis primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Obiectivul se află pe Aleea Roman din cartierul Govândari, vis-a-vis de Grădinița PP „Riki- Priki” şi va avea patru grupe, a câte zece copii. Potrivit CNI, clădirea este organizata în trei nuclee funcţionale: zona administrativă, zona destinată copiilor şi zona spaţiilor tehnico-gospodăreşti. Astfel, fiecare proiect are un numar total de dormitoare egal cu numarul de grupe, camere de joacă, vestiare şi grupuri sanitare, spaţii pentru luat masa dar şi cabinet medical. Totodata sunt prevăzute şi funcţiuni auxiliare precum spălătorie, călcătorie, biberonerie sau bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight − four =