Primăria Reşiţa pune la bătaie 200.000 de lei pentru proiecte culturale dedicate celor 250 de ani de industrie

Primăria Reşiţa pune la bătaie 200.000 de lei pentru proiecte culturale dedicate celor 250 de ani de industrie

Anul 2021 reprezintă pentru Reșița un moment foarte important, având în vedere că se împlinesc 250 de ani de tradiție industrială. În acest context , Primăria Reșița și Consiliul Local pune la dispoziția operatorilor culturali locali posibilitatea de finanțare a activităților culturale și artistice prin proiectul “Granturi. Reșița 250 de ani de foc nestins”, pentru care s-a alocat un buget total de 200.000 lei, conform HCL 120/13.04.2021, Anexa nr. 15.

Proiectele trebuie să abordeze tema celebrării a 250 de ani de industrie la Reșița iar solicitările de finanţare au termen limită de depunere data de 31 mai 2021, la Registratura Generală a Consiliului Local al Municipiului Reșița în zilele de luni – joi, între orele 8.00 – 16.00, iar în ziua de vineri între orele 8.00 – 13.30 sau online, la adresa de e-mail biroupresa@primariaresita.ro.

„Nu peste mult timp se vor împlini 250 de ani de când au fost aprinse primele două cuptoare înalte ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”. Atunci, în data de 3 iulie 1771, a fost semnat certificatul de naştere al industriei reșițene. În sfertul de mileniu care a trecut, atât Reșița cât și industria sa au suferit necontenite transformări. Ele au crescut împreună, s-au bucurat și au suferit împreună. Acum, avem prilejul să sărbătorim această istorie extraordinară a orașului nostru. Reșița, acest spațiu multicultural, fost mecanic șef al industriei românești, încearcă acum să-și construiască o nouă identitate, dar își respectă istoria, o serbează, și pune la loc de cinste cultura, tradițiile și oamenii acestui loc care au performat aducând valoare adăugată Reșiței prin tot ceea ce au făcut. 250ani de industrie reșițeană- este o performanță la care nu se putea ajunge fără multă muncă, pasiune și armonie socială, toate acestea devenind o stare de spirit caracteristică Reșiței și pe care suntem obligați să o transmitem generațiilor care ne urmează. Trăim deci un moment unic și trebuie să-l sărbătorim împreună, făcând din el un eveniment important pentru fiecare piept în care bate o inimă de reșițean“, a preciyat Ioan Popa, primarul oraşului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − 5 =