„Reșița, oraș educat și tolerant”, proiectul dedicat elevilor din zonele urbane marginalizate, a primit finanțare

copii desenând

Asociația Nevo Parodimos, în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița și Banat Media SRL, derulează în această perioadă proiectul „Reșița, oraș educat și tolerant”. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea participării copiilor din ZUM-uri la grădiniţă şi şcoală și creşterea capacităţii societații civile de a promova coeziunea și integrarea grupurilor vulnerabile din Reșița. Proiectul are o valoare totală  de 1.446.343,79 lei din care  valoarea totală nerambursabilă de 1.399.516,99 lei, cofinanțat  din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, și se derulează în perioada 15 septembrie 2022 – 30 noiembrie 2023.

Astfel, 200 de copii din cartierele Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu și Colonia Baraj din Reșița vor avea parte acces la educație, și se dorește îmbunătățirea calității procesului educațional în cele trei școli și trei grădinițe unde studiază copii cartierelor Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu și Colonia Baraj din Reșița.

De asemenea, în cadrul proiectului se va dezvolta un set de trei activități extrașcolare menite să crească atracția pentru școală și gradiniță a elevilor din cartierele Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu și Colonia Baraj din Reșița, și se va pune accent pe creșterea gradului de informare al părinților celor 200 de copii implicați în proiect din cartierele Mociur, Dealu Crucii, Moara Juracek, Traian Lalescu și Colonia Baraj.

 În cadrul proiectului vor avea loc activități educaționale, școlare și extrașcolare pentru a crește calitatea procesului educațional, pentru a face școala mult mai atractivă pentru copii din cele 5 comunități și pentru a îmbunătăți rezultatele și gradul de participare al copiilor la învățământ, activități de școală după școală; acordarea de subvenții elevilor ( trusou de haine); acordarea de mâncare pentru beneficiarii programului școală după școală; activități de consiliere pentru copii și părinți și activități de voluntariat pentru a crește coeziunea între membrii comunităților defavorizate și majoritatea populației orașului Reșița și totodată pentru a crește gradul de implicare în activități de voluntariat a tuturor locuitorilor orașului Reșița.

1 thought on “„Reșița, oraș educat și tolerant”, proiectul dedicat elevilor din zonele urbane marginalizate, a primit finanțare

  1. Laudabila initiativa, dar ce se va face pentru copiii care nu au un act de identitate, deci nu pot merge la scoala de loc? Asa cum stiti, in Romania, actul de identitate este conditionat de dovada de domiciliu, iar cei care locuiesc cu chirie, in 99% din cazuri, se lovesc de refuzul categoric al proprietarilor de la le face viza de flotant sau de a-i lua in spatiul locativ. Din aceasta pricina, foarte multe persoane, printre care si copii, nu detin acte de identitate.
    Daca chiar doriti sa ajutati copiii sa mearga la scoala, adresati-va autoritatilor pentru rezolvarea problemei sus-mentionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =