Andrei Plujar, după rezultatul obţinut de USR PLUS: „De astăzi, vorbim de trei mari partide“

ANDREI PLUJAR

Scorul neaşteptat de bun obţinut de formaţiunile conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş i-a lut prin surprindere până şi pe liderii USR şi PLUS. Pentru unii dintre ei, victoria de duminică echivalează cu o promovare în lumea bună a politicii româneşti, ca o consecinţă a muncii depuse în ultimii doi ani şi jumătate.

Preşedintele USR Caraş-Severin, Andrei Plujar, era fericit după anunţarea estimărilor exit-poll-ului CURS Avangarde. Lucru de înţeles la cei doar 33 de ani pe care îi are.

„Rezultatul este o surpriză, una mare chiar şi pentru noi, dar pe fondul unei mobilizări extraordinare ne-am aşteptat cumva să depăşim pragul de 20% însă, nu mă aşteptam să tindem chiar spre 25%. Repet, a fost o mobilizare fără precedent la alegerile europarlamentare, pe un fond de emoţie creat de situaţia dezastruoasă din politica românească din momentul de faţă, dar şi pe fondul organizării Referendumului. Pentru că scorul este foarte strâns, putem vorbi de astăzi de trei mari partide în politica românească“, mărturisea vădit emoţionat Andrei Plujar.

Liderul USR Caraş-Severin merge chiar mai departe, convins că formaţiunea condusă de Dan Barna poate chiar să şi câştige alegerile, după ce vor fi contabilizate voturile din afara graniţelor, în timp ce vede în PSD marele perdant al acestor alegeri.