Proiectul concertistic „Reșița 250“ continuă la biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița

concert de orga

În cadrul seriei de evenimente dedicate împlinirii a 250 de ani de foc nestins la Reșița, va avea loc cel de-al treilea concert de muzică de orgă, duminică, 18 iulie 2021, începând cu ora 18.00, la biserica romano-catolică „Maria Zăpezii“ din Reșița, avându-l ca protagonist pe Viorel Ciurtin.

Organistul Viorel Ciurtin s-a născut în anul 1982 la Timișoara. A studiat pianul și orga la Colegiul Național de Muzică „Ion Vidu” din capital Banatului. A urmat cursurile Facultății de Muzică a Universității de Vest din Timișoara, susținând licența în muzică și interpretare instrumentală, cu specializarea orgă, la clasa prof. univ. dr. Felician Roșca.

Este profesor la Colegiul de Arte ,,Sabin Drăgoi” din Arad de 11 ani, unde a înființat o clasă de orgă. Elevii săi au urmat cu toții cariera de organist. A înființat Școala privată „Universul Muzicii”, având profesori renumiți în cariera artistică. A înființat orchestra „Universul Muzicii”. De asemenea a deschis un magazin de instrumente muzicale cu denumirea „Universul Muzicii” în Timișoara, cu cele mai bune instrumente și cele mai bune mărci recunoscute din Europa. Este organist titular la biserica reformată Mileniul Nou din Timișoara, promovând concerte și evenimente muzicale.

Partenerii acestui ciclu de concerte dedicate proiectului „Reșița 250” sunt Clubul Lions Onix și Societatea „Metarsis” din Reșița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 + fifteen =