DANUrB, proiectul Asociației Euroland Banat din Reșița, se apropie de final

proiect euroland

Zilele trecute, Euroland Banat Association din Reșița (EBA), Universitatea Politehnica Timișoara și Liceul Tehnologic Clisura Dunării din Moldova Nouă au organizat conferința de prezentare și întâlnire cu actorii locali din arealului Dunării. Eveniment de la Moldova Nouă a avut ca scop prezentarea rezultatelor proiectului DANUrB, în urma căruia a fost realizată platforma online https://www.danurb.eu/#/, care centralizează obiectivele de patrimoniu, actorii locali și exemplele de bună practică din zona dunăreană. De asemenea, în cadrul acestui proiect a fost creeat un atlas care tratează subiectul așezărilor în declin din aceeași zonă; o hartă educațională, privind cele mai importante obiective din arealul danubian limitrof orașului, realizată de elevii liceului local și două planuri de acțiune pentru o regiune dunăreană mai performantă, având ca țintă valorizarea patrimoniului existent în zona Clisurii Dunării, unul referitor la Moldova Nouă și așezările dunărene din județul Caraș-Severin, cel de-al doilea referitor la Drobeta Turnu Severin și așezările dunărene din județul Mehedinți.

Reprezentanții asociației reșițene spun că în plan sunt două proiecte pilot, unului în stadiu de studiu de soluție, privind transformarea vechiului atelier al liceului local în spațiu de lucru pentru echipa de robotică, iar cel de al doilea, în stadiu de temă de proiectare și notă conceptuală pentru redefinirea profilului stradal la nivelul a 12 străzi din centrul istoric al municipiului Drobeta Turnu Severin, în vederea creșterii nivelului de accesibilitate a tuturor categoriilor de participanți la trafic în relație cu obiectivele de patrimoniu existente în oraș.

Vă reamintim că proiectul DANUrB+ este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Transnațional Interreg Danube 2014-2020. Rețeaua culturală DANUrB+ își propune să contribuie la consolidarea capacității actorilor locali interesați de o cooperare eficientă la nivel local și interregional, cu scopul valorificării patrimoniului Dunării. În acest sens, DANUrB+ derulează o serie de acțiuni la nivel local, regional și transfrontalier sub un brand unitar și suficient de puternic pentru a asigura creșterea prosperității zonei și a atractivității acesteia. Instrumentele de tip #DANUrB+ și-au dovedit deja eficiența fiind aplicate anterior în zonele aflate în vecinătatea Dunării, unde dezvoltarea socio-economică se bazează, în principal, pe resursele locale deosebite pe care le oferă fluviul și comunitățile adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + 5 =