Reșița găzduiește primul atelier pentru investigarea bugetelor locale și achizițiilor publice

bani

În perioada 13-14 mai, Asociația Expert Forum în parteneriat cu Asociația Română Pentru Locuințe Casa Plus, Euroland Banat, Centrul pentru Resurse Civice și Colegiul Național „Mircea Eliade” Resița, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, derulează la Reșița un proiect finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Este vorba despre un atelier pentru investigarea bugetelor locale și achizițiilor publice.

Cum sunt cheltuiți banii publici în România? Deși ne afectează calitatea vieții de zi cu zi, știm foarte puține despre traseul acestora în spațiul public sunt întrebările la care participanții vor putea găsi răspunsuri.

Atelierul va fi susținut de echipa EFOR (coordonată de Septimius Pârvu) și Attila Biro (jurnalist de investigație Context.ro). Partnenerii de la Euroland Banat vor vorbi despre activitățile de advocacy de la nivel local. Vor participa și aleși locali, care vor prezenta experiența legată de buget și bani publici. Orele estimative de desfășurare a evenimentului sunt 10-17 (sâmbătă) și 10-13.30 (duminică). Detalii legate de locul de desfășurare a atelierului vor fi transmise celor care se înscriu. Participarea este gratuită. Mai multe detalii despre celelalte ateliere organizate în cadrul proiectului pot fi citite aici – https://expertforum.ro/ateliere-bani-publici/. Contact: septimius.parvu@expertforum.ro, 0787.638.315.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 − 9 =