Proiect de peste 1,7 milioane lei pentru reducerea birocrației pentru cetățeni și persoanele juridice

cj proiect e1662581726493

În sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin, a avut loc astăzi, 7 septembrie 2022, conferința de lansare a proiectului “Creșterea calității serviciilor publice electronice pentru cetățeni la nivelul județului Caraș-Severin”, eveniment la care au participat, Romeo-Dan DUNCA, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Andrei Ungur, administratorul public al județului, Alin Cuzma Muntean, subprefect – Instituția Prefectului, reprezentanți ai primăriilor din județ, echipa de implementare a proiectului, colegi din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Caraș-Severin.

Prin intermediul proiectului Consiliul Județean Caraș-Severin își propune să implementeze sistemul de management al calității la nivelul instituției prin utilizarea sustenabilă a standardului ISO 9001:2015 corelat cu Planul de acțiune pentru implementarea etapizată a managementului calității în autoritățile și instituțiile publice, implementarea unor măsuri de reducere a birocrației pentru cetățeni și persoanele juridice la nivelul Consiliului Județean Caraș-Severin, în corespondență cu Planul Integrat pentru simplificarea procedurilor administrative aplicabile cetățenilor din perspectiva front-office și back-office, precum și instruirea personalului din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 1.783.052,21 lei. Valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 1.747.391,17 lei.

De asemenea, se va crea un portal cu acces facil și imediat către serviciile publice din cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin, care va putea fi accesat de pe orice dispozitiv (telefon, tableta, desktop). Prin crearea acestui portal se urmăreste scurtarea timpilor de răspuns la solicitările venite din partea cetățenilor, precum și depunerea de solicitări privind informațiile de interes public, eliberarea duplicatelor existente în arhiva Consiliului Județean Caraș-Severin, eliberarea unor acte specifice activității de urbanism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 − one =