Profesorii învaţă cum să protejeze mediul cu ajutorul Asociaţiei Kreativ Reserch

54230640 2352252451492044 3146958499540369408 n

Asociația Kreativ Research – Centrul de Studii Media și Cercetări Sociale continuă seria programelor de formare profesională continuă pentru cadrele didactice din jdețul Caraș-Severin. Începând din această primăvară, prima serie a noului program acreditat de Ministerul Educației (prin OM nr. 3161/2019) pentru o perioadă de patru ani, Eco-Life. Programul „Școala pentru toți–șansa la o viață mai bună” are ca beneficiar Asociația de Binefacere Pro Vitam din Reșița (proiectul POCU 108157).

„În perioada martie – aprilie 2019, 20 de cadre didactice de la Centrul pentru Educație Incluziva Aurora din Reșița, Liceul Tehnologic Berzovia și Școala Gimnazială din Vermeș vor urma cele 100 de ore de formare și vor primi 25 credite profesionale, pentru parcurgerea programului cu următoarele discipline: Protecția mediului, Educație ecologică – aspecte curriculare, Biodiversitate și Managementul proiectelor de mediu”, spune Ileana Rotaru, preşedinta Kreative Research.

Formarea cadrelor didactice de la toate specializările și de la toate ciclurile de învățământ în educația ecologică, reprezintă o prioritate pentru cei de la Kreative Reserch având în vedere că judeţul Caraş-Severin are o arie impresionantă de parcuri naturale, rezervaţii importante şi chiar păduri virgine ce ar putea intra în Patrimoniul Unesco.

Programul de formare în educație ecologică a fost elaborat din necesitatea de a răspunde într-o manieră proactivă la agresiunile față de mediu care au loc în judeţ și a fost fundamentat pe cercetari în domeniu precum și pe cea de colaborator al altor organizații nonguvernamentale locale în campanii de informare derulate de-a lungul timpului în zona parcurilor naturale/ naționale.

„Ne afirmăm speranța, că prin această dimensiune regională, județul Caraș-Severin și împrejurimile sale, să contribuim la reconstrucția și la apărarea aurului verde prin intermediul școlii, al dascălilor și să asigurăm un viitor curat copiilor. Nu în ultimul rând, ne manifestăm deschiderea pentru promovarea unui astfel de progam de formare și în alte regiuni ale țării care au un specific asemănător sau care doresc să promoveze educația ecologică, cu atât mai mult cu cât în momentul de față acest program de formare este unic pe piața furnizorilor de formare profesională continuă acreditat de Ministerul Educației”, a mai spus preşedinta Kreative Reserch.